. 

Eleveight Commander Series

Commander Kiteboards voor Eleveight Kites

Kiteboard

geleverde diensten

V

Eleveight Kites Commander AG PRO Nortada Webdesign Branding

Voor Eleveight Kites ontwierpen we de Commander Series, 2 twin tip kiteboards die zich focussen op de gevorderde kitesurfer. De doelgroep van het board zijn de kitesurfers die zich in freestyle en big air specialiseren. Twee categorieën die kracht en techniek vergen. De extreme tak van het kitesurfen. Dat was dan ook de briefing voor het design, krachtig en technisch met een extreem kantje.

Om het kiteboard krachtig en technisch te laten overkomen werd er gebruik gemaakt van harde lijnen en hoekige vormen. Kleine details versterken het technische aspect van dit board.

Eleveight Kites Commander AG PRO Nortada Webdesign Branding
Eleveight Kites Commander AG PRO Nortada Webdesign Branding

Het ontwerp van een kiteboard verloopt niet zoals dagdagelijks drukwerk. Alle kleuren die je ziet moeten op verschillende lagen gedrukt worden. Deze worden dan op elkaar gelamineerd om zo het eindresultaat te bekomen dat je kan zien op het finaal product. Hierdoor werden er ook enkele speciale technieken gebruikt om zo het gewenste resultaat te kunnen bekomen.

Eleveight Kites Commander AG PRO Nortada Webdesign Branding
Eleveight Kites Commander AG PRO Nortada Webdesign Branding

Het board zit vol details om het een technische look & feel te geven. Zo zie je bijvoorbeeld een element in het board waardoor je de kern van het board kan zien. Over dit element werd er tekst geplaatst waarop de categorie van het board te zien is “Performance Freestyle”.

Tijdens de ontwerpfase van de reguliere Commander, werd een team rider van Eleveight, Arthur Guillebert, wereldkampioen freestyle kitesurfen. Hierdoor werd er beslist om een extra speciale uitvoering te maken van de Eleveight Commander, de AG PRO (Arthur Guillebert Pro). Een extra hardcore, nòg extremere versie van de reguliere Commander. 

De basis van het ontwerp moest hetzelfde blijven, dat wil zeggen dat de layout niet gewijzigd kon worden. Om het kiteboard wel een extra krachtige uitstraling te geven, werd er gebruik gemaakt van krachtige contrasten. Hierbij werd er een mix van rood en zwart gebruikt met fel blauw als accentkleur.

Aangezien het board een pro model is voor Arthur Guillebert werd ook hij betrokken bij het ontwerp. Hierbij werd er gekozen om de abstracte print van golven en zandsculpturen op de reguliere Eleveight Commander te vervangen door een leeuw. Die leeuw staat voor de kracht en intensiteit van het freestyle kitesurfen, de discipline waar Arthur in 2021 wereldkampioen werd.

contact

Interesse in een samenwerking?

Alles begint met een goed gesprek!